Οι πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες του ...κόσμου με πορτοκάλι ακόμα και για βρέφη!
Θέλετε να φάτε τηγανιτές πατάτες και να γλύφετε στην κυριολεξία τα δακτυλά σας;
Ακολουθείστε πιστά τα απλά βηματάκια του τρόπου παρασκευής τους!
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά προτίμηση αντικολλητική, γεμίζετε μέχρι την μέση με λάδι, ελαιόλαδο ως κύρια επιλογή σας ή ηλιέλαιο.
Όταν το λάδι σας αρχίσει να ζεστένεται, χωρίς να κάψει, ρίχνετε τις πατάτες χονδροκομμένες και σκεπάζετε την κατσαρόλα εντελώς, χωρίς να διαφεύγει ο ατμός.
Το μάτι της κουζίνας σας να είναι στον πιο υψηλό βαθμό.
Αφήνετε έτσι τις πατάτες για μισή ώρα περίπου.Αυτές θα βράσουν στο λάδι, που θα τις σκεπάζει.
Μετά θα αρχίσουν σιγά- σιγά να ροδίζουν (ελαφρώς).
Τότε τις αφαιρείτε και τις βάζετε σε μια πιατέλα την οποία έχετε στρώσει με απροροφητικό χαρτί.
Αυτό που θα "απογειώσει" τη γεύση τους είναι τα 2-3 πορτοκάλια, τα οποία θα στίψετε πάνω στις ζεστές πατάτες .
Ταιριάζει και λίγη ρίγανη και αλατάκι.
Είναι οι πιο νόστιμες και υγειηνές πατάτες του κόσμου! Δώστε αυτήν την λιχουδιά και στα μωρά σας θα ξετρελλαθούν!
Ο τέλειος τρόπος για τηγανιτές και όχι, "τηγανισμένες " πατάτες γιατί βράζουν στο λάδι αργά-αργά. και χωρίς καθόλου κόπο να τις γυρίζετε στο τηγάνι.