Η μπανάνα και το... λάθος μας
Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που λόγω του κίτρινου χρώματος, των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων και λιγάκι του σχηματός της , θα μπορούσε να φέρει τον τίτλο της "ράβδου χρυσού" των καρπών.
Είναι γλυκιά, χορταστική, θρεπτική, εύπεπτη!
Μπορούμε να έχουμε ένα υπέροχο σνακ στο χώρο εργασίας μας.΄Εχει επίσης και το αβαντάζ ότι δεν αφήνει υπολείμματα ανάμεσα στην οδοντοστοιχία μας! Αντίθετα μάλιστα λειτουργεί και ως ελαφρύ καθαριστικό της.
Αυτό το καταπληκτικό φρούτο κάνει υπερατλαντικά ταξίδια για να βρεθεί κοντά μας.
Είναι φυσικό επόμενο να κουβαλάει πολλά μικρόβια και συντηρητικά στην φλοιό της . Γι' αυτό πρέπει να όταν αγοράζουμε το τσαμπί με τις μπανάνες, να τις πλένουμε πολύ καλά με άφθονο νερό και να σκουπίζουμε μία-μία με χαρτί κουζίνας.
Το λάθος μας λοιπόν είναι, να ξεφλουδίζουμε την μπανάνα χωρίς να την πλύνουμε γιατί υπάρχει πιθανότητα να φάμε και μικρόβια.
Μόνο οι μαΐμούδες και τα άλλα ζώα έχουν το προνόμιο της κατανάλωσης απευθείας απο το δένδρο! Εμείς από την αγορά απευθείας στο πλύσιμο!